Tallers per a educadores

Creiem que és imprescindible revisar i donar importància al paper que fem educadores, famílies i referents en l’acompanyament de la sexualitat d’infants i joves. Volem reflexionar sobre la mirada i la manera amb la que fem aquest acompanyament i oferir eines per a fer-ho d’una manera més crítica i conscient.

Curs propi: Com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves?

Un curs propi de Mandràgores reconegut pel Departament d’Educació:  

  • Quatre sessions presencials de 4,5 hores 
  • 5 hores de treball a casa.

En aquest curs repensarem l’educació sexual d’adolescents i joves des d’una perspectiva feminista. Analitzarem i qüestionarem el paper de la sexualitat a l’actualitat, els paradigmes imperants i el model l’educació sexual, farem una revisió personal i qüestionarem mites, creences, concepcions i privilegis al voltant de la sexualitat, parlarem de salut sexual, del cos, dels canvis, dels genitals i d’estratègies per cuidar la salut sexual des d’una perspectiva integral, treballarem i qüestionarem els referents de les joves i facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per acompanyar la sexualitat i posar en pràctica els coneixements apresos.

Repensant l’acompanyament de la sexualitat d’adolescents i joves

Una formació de Mandràgores que s’ofereix a demanda i que es pot adaptar en diferents formats: 

  • Una sessió de 2h
  • Dues sessions de 2h
  • Una sessió de 4h
  • Dues sessions de 4h. 

En aquesta formació repensarem l’educació sexual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, professores i/o referents adultes per acompanyar la sexualitat de les adolescents i joves. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i que permetin reflexionar sobre mites i tabús al voltant de la sexualitat i sobre com podem abordar-los. Parlarem de referents i donarem indicacions per un bon acompanyament de la sexualitat. 

Com acompanyem el cicle menstrual?

En aquest taller revisarem la mirada amb la que acompanyem el cicle menstrual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per conèixer amb més profunditat el cicle menstrual i saber com acompanyar-lo, desmuntant el tabú i els mites que existeixen al voltant. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i reflexió.

Tallers destacats

Universitats: Participació a la Jornada formativa Converses pedagògiques, a la Universitat de Girona

Durant el mes de març hem tingut l’oportunitat de poder participar a les converses pedagògiques, una jornada de formació a estudiants de Pedagogia de la Universitat de Girona. Un espai enriquidor i interessant per compartir coneixements, inquietuds i pràctiques i recursos educatius! 

Primera i segona edició del curs propi

Durant el setembre i l’octubre hem realitzat la primera edició del curs propi, i durant els mesos de febrer i maig hem realitzat la segona edició. Ha sigut un curs per capgirar l’educació sexual que no ha deixat a ningú indiferent! Hem comptat amb 25 participants en cadascuna de les edicions. Al llarg de quatre sessions, han après continguts teòrics i pràctics sobre com implementar l’educació sexual! 

Curs "Repensant l'acompanyament la sexualitat d'adolescents i joves" amb col·laboració amb l'Agència Catalana de la Joventut (Generalitat)

Des del curs passat estem realitzant cursos per a professionals de la generalitat que treballen amb joves i adolescents, per a repensar com acompanyar la sexualitat en els seus espais d’intervenció. Fins al moment hem realitzat 3 edicions. El curs consta de 4 sessions de 2 hores cadascuna i un acompanyament individualitzat per a cada professional d’unes 2 hores.

Projecte de formació a docents als centres de primària de Palau Solità i Plegamans

Durant els mesos d’abril i març hem realitat dues sessions de formació a cadascun dels claustres dels centres de Primària de Palau Solità i Plegamans. Un projecte que continuarà el curs vinent i que pretén complementar-se amb xerrades a infants i amb un procès d’acompanyament a docents sobre com incorporar l’educació sexual.  

 

Formació als Claustres dels Instituts Marta Mata i Vinyes Velles de Montornès del vallès

Durant el primer trimestre hem realitzat una formació per als claustres dels diversos instituts de Montonrès del Vallès. Hem parlat d’educació sexual, hem qüestionat i replantejat la mirada sobre la sexualitat i hem parlat de tabús i de mites. Per últim, hem parlat també de premisses per un bon acompanyament de la sexualitat des dels Instituts. 

 

Formacions de la Guia de Salut Sexual

Mandràgores hem realitzat un conjunt de formacions a diversos punts del territori sobre la Guia de Salut Sexual, elaborada de forma conjunta amb l’Agència Catalana de joventut i la Direcció general de joventut. La formació ha tingut lloc a Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, a Lleida i a Barcelona.

 

Participació a la VI Jornada Professional a la Terra Alta

El 23 d’octubre hem impartit una sessió de 5 hores sobre l’acompanyament  a la sexualitat a joves. Ha sigut un espai on hi han participat una cinquantena de professionals i on hem pogut reflexionar sobre la sexualitat, la pornografia i els referents audioviuals, sobre les relacions i sobre el rol dels diversos agents del territori en l’educació sexual. Ha sigut un plaer!

Formacions al 27è fòrum FEDAIA

Enguany hem participat als tallers territorials del 27è fòrum de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’adolescència amb el títol, “Sexar-nos”. Un espai d’intercanvi, formació i reflexió per professionals del món social on hem après, reflexionat i debatut al voltant de la sexualitat. 

Formació a Andorra per professionals de joventut

Durant el mes d’abril Mandràgores hem realitzat la formació com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves al Rusc, espai jove d’Andorra la Vella. Han assistit a la formació professionals de les diferents localitats del país

Universitats: Dues sessions de formació a l'alumnat del màster de professorat de la UAB

Durant els mesos de març i maig hem realitzat dues sessions formatives a les diverses classes d’alumnes del màster de professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Al llarg de les dues sessions hem pogut treballar inquietuds i necessitats. Hem abordat algunes de les situacions que es donen a les pràctiques i en el dia a dia com a docents i hem treballat recursos i dinàmiques adaptades a cada matèria. 

Formació a professionals de Sabadell

Hem realitzat dues sessions de dues hores amb professionals de diversos àmbits de l’ajuntament de Sabadell. Hi han participat tècniques de joventut, de salut comunitària, informadores juvenils i membres de la oficina jove, educadores dels espais joves i infermeres de Salut i Escola.

Dinamització de l'Espai de Debat Educatiu a Montornès del Vallès!

Durant tot el curs 2022-2023 hem dinamitzat l’Espai de Debat Educatiu a Montornès, que ha constat de deu sessions de treball amb professionals i famílies. Hem reflexionat, hem debatut i ens hem replantejat què és la sexualitat i com l’acompanyem. L’objectiu final és la creació d’un recurs educatiu participatiu per facilitar l’acompanyament d’aquesta amb infants i joves! Properament en publicarem més informació!

 

Aquesta web utilitza Cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic sobre el botó Acceptar, acceptes lús daquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquestes finalitats.   
Privacidad