Tallers per a educadores

Com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves?

Un curs per capgirar l’educació sexual que no et deixarà indiferent!

Formació

Sexualitat

Feminisme

Eines

Una formació per repensar l’educació sexual des d’una perspectiva feminista. Per a professionals inconformistes i amb ganes d’aprendre, revisar-se i compartir.

Aquest curs és per a tu si…

  • Ets la profe motivada del claustre i et sents sola a l’hora de proposar més educació sexual
  • Estàs fart/a de comentaris homòfobs i se t’han acabat les idees per contestar-los
  • Creus que els cursos en línia s’haurien d’haver acabat amb la pandèmia
  • Estàs fent tallers de sexualitat i et ve de gust repensar-los en un espai col·lectiu
  • Ets un home cis hetero i et vols replantejar la teva figura com a referent
  • Et falten coneixements o eines per atrevir-te a impartir educació sexual
  • Et ve de gust un espai que combini la revisió personal amb una proposta educativa
  • Vols posar el teu granet de sorra a la transformació del model de sexualitat

Et proposem un curs de 4 sessions on treballarem:

SESSIÓ 1.

Introducció: la sexualitat i l’educació sexual

Aquesta primera sessió la volem dedicar a comprendre que és la sexualitat des d’una mirada interseccional.

Situar-la com un fenomen social, cultural i històric ens permetrà analitzar i entendre com és en l’actualitat i què podem fer per avançar en la transformació de l’educació sexual i del model de sexualitat. 

Alhora, reflexionarem com es construeix, com hi interfereixen els discursos mediàtics i quins estereotips i prejudicis se’ns activen quan treballem amb joves.  

 

 SESSIÓ 2.

Cos i salut sexual

La segona sessió la dedicarem a conèixer el cos, els genitals i el canvis de la pubertat, des d’una perspectiva no binària i diversa, que contribueixi a transformar els discursos que fomenten els malestars corporals.

Parlarem de salut sexual posant en joc el plaer i les experiències i plantejarem propostes que superin els discursos de la prevenció basats en la por.

Perquè va de cos, hi posarem el cos!  

 

 

SESSIÓ 3.

Relacions, referents i la reproducció de mites

Com es construeix el desig? Aquesta pregunta ens marca el punt de partida de la tercera sessió, on parlarem de l’imaginari de la sexualitat i de com es configura.

Abordarem el paper que hi tenen les representacions audiovisuals del sexe i les relacions afectives (al porno, pel·lícules, sèries…) en la reproducció de models i mites. 

Pensarem estratègies per millorar la comunicació i saber identificar dinàmiques tòxiques i saludables en les relacions.

I per si et sents boomer, ens posarem al dia dels referents juvenils actuals. 

SESSIÓ 4.

Situacions quotidianes i el rol de l’educadora

En aquesta última sessió passarem a l’acció!

Aprofitant l’experiència i els aprenentatges, trobarem estratègies per millorar la nostra intervenció amb adolescents i joves.

Partirem d’aquelles situacions on trobem dificultats per avançar o intervenir de manera profunda i posarem en joc el nostre rol com a educadores. 

 

Com ho farem?

No volem un format unidireccional!

Treballarem a través de dinàmiques participatives i vivencials, que fomentin el debat i la reflexió, tant individual com col·lectiva. Alhora, oferirem eines i continguts teòrics clau per abordar l’educació sexual sense caure en mites i prejudicis.

I perquè no se’ns quedi curt, totes les sessions es complementaran amb lectures o altres recursos per continuar aprofundint en els diferents continguts treballats.

En resum:


✏ 
A qui va adreçat?
Professorat, educadores sexuals, monitores, infermeres, metges, mares, pares, treballadores del món educatiu i social i totes aquelles motivades en transformar l’educació sexual.

🧙‍♀️ Quantes serem?
Màxim 30 persones

👉 Quan serà?
Dimarts 27/02, 5/03, 12/03 i 19/3. En horari de tardes, de 16.00 a 20.30h!

⏳  Quantes hores?
23 hores: 4 sessions de 4,5h cadascuna i 5 hores de treball a casa.

👉 On?
A l’Espai Jove Fontana, a Gràcia (Barcelona)

👉 Quant costarà?
120€

*Si tens alguna dificultat per assumir el cost del curs, posa’t en contacte amb nosaltres perquè disposem de beques econòmiques. 

👉Potser t’interessa saber que…
El curs es fa en un espai accessible per persones amb mobilitat reduïda i compta amb l’opció d’interpretació amb llegua de signes!

👉 Ep!
Aquest curs està reconegut pel Departament d’Educació

Testimonis del curs 

“El curs és molt necessari i molt recomanable. És molt pràctic, ja que ens dona eines reals per dur dinàmiques a l’aula i també per tenir en compte tot el què implica l’educació sexoafectiva. Com d’important és el rol de les formadores en un taller d’aquestes característiques i també de com d’importants són els comentaris que fem i com ens comportem d’avant dels i les adolescents el dia a dia. Jo crec que m’he revisat bastant.”

M’ha semblat molt interessant i he obtingut moltíssima informació durant tot el curs. Crec que els continguts i les sessions són molt dinàmiques i està molt bé. Acabem amb molta informació, amb molt material i molta reflexió.”

“M’ha agradat l’equilibri entre les explicacions més magistrals i les dinàmiques, tant individuals com participatives. Crec que la formació m’ha ajudat a obrir els ulls. Que tinc moltes coses que aprendre i que moltes d’elles vindran a través de l’experiència, però crec que podré identificar millor els meus prejudicis i barreres.”

Aquesta web utilitza Cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic sobre el botó Acceptar, acceptes lús daquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquestes finalitats.   
Privacidad