Tallers per a joves

Creiem en una educació sexual de joves i adolescents que s’integri de manera transversal en tot el procés educatiu. Amb els taller volem fomentar una educació sexual que fugi de la visió heteronormativa i binària i dels missatges basats en la por, els mites i els tabús. Enfocar-la des de l’autoconeixement, la diversitat i el plaer.

Educació sexual als IES

Tallers per a alumnat, professorat i famílies

Amb aquesta proposta volem contribuir a la implementació de l’educació sexual als instituts, fent partícips tots els agents educatius: alumnat, professorat, famílies i professionals. La proposta s’estructura en 4 cursos educatius, de 1r a 4t d’ESO.

Cicle Sexualitats

Cicle de tallers per a joves

En aquest cicle abordarem la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista. Ho farem a través de dinàmiques participatives que generin debat entre les joves i que permetin reflexionar sobre els mites i tabús al voltant de la sexualitat. El format de cicle permetrà fer una feina més profunda amb el grup i generar un espai de més confiança i comoditat.

La sexualitat des del plaer

Tallers per a joves

En aquest taller abordarem la sexualitat des d’una mirada positiva, del plaer i la diversitat. Trencarem tabús i desmuntarem mites i falses creences. Ho farem a través de dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves i que permetin reflexionar obertament al voltant de la sexualitat.

Reivindiquem el nostre plaer

Taller per a noies joves

En aquest taller compartirem vivències i parlarem obertament de sexualitat sense tabús ni judicis, generant complicitats entre les noies. Volem ampliar el coneixement del propi cos i dels processos que s’hi donen. Sempre en un espai de comoditat i confiança.

Les nostres regles

Taller per a joves amb úter

En aquest taller coneixerem amb detall el cicle menstrual, compartirem experiències i aprendrem a reconèixer els canvis que aquest pot produir en el nostre cos. Ho farem a través de la teoria i la pràctica, posant al centre la pròpia experiència i descobrint el propi cos.

El plaer de sortir de la norma

Taller per a joves LGTBIQ+

En aquest taller abordarem la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora. Volem posar les sexualitats i les identitats no normatives al centre, generant un espai de confiança per a joves LGTBIQ+ on reflexionar, compartir i resoldre dubtes.

Sexualitat i masculinitat

Taller per a nois joves

En aquest taller abordarem la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista. Desmuntarem mites i treballarem com el gènere i la masculinitat afecten al desenvolupament de la sexualitat. Ho farem a través de dinàmiques participatives que generin debat entre els joves.

Tallers destacats

Cicle sexualitats

Hem col·laborat amb la Oficina jove de Sabadell i l’espai jove de Blanes realitzant diversos cicles amb grups fixos de noies o de joves abordant la sexualitat des d’un espai íntim i de confiança i treballant el plaer, els mites al voltant de la sexualitat, el coneixement dels genitals, els límits i el consentiment, la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la gestió dels riscos derivats de la sexualitat…

Tallers instituts en col·laboració amb el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats

Hem col·laborat durant tres anys amb el CJAS realitzant tallers de sexualitat a joves de 1er d’ESO a 1er de Batxillerat a centres educatius de Barcelona, Rubí, Viladecans i Cabrils. Realitzant un total de 200 tallers aproximadament. El CJAS és un servei d’atenció específica als adolescents i joves i sempre gratuït, confidencial i preservant la màxima anonimitat possible.

La sexualitat des del plaer. Projecte pedagògic de centre als instituts de Celrà, Ripollet, Sarrià de Ter i Santa Coloma de Farners

Des de fa tres anys estem duent a terme a diversos instituts i municipis del territori, un projecte d’educació sexual amb perspectiva transversal, on treballem tant amb l’alumnat (fent diverses intervencions de 1r a 4t d’ESO i batxillerat) com amb les famílies i el professorat (amb tallers on repensar conjuntament el model d’educació sexual). 

Xerrades i tallers dins la campanya “Les nostres regles” de Casals de Joves de Catalunya

Hem participat en la campanya realitzant tres xerrades mixtes sobre el Cicle menstrual i dos tallers només per a dones d’autoconeixement del cos i sobre el cicle menstrual. És una campanya impulsada per CJC per posar al centre les nostres menstruacions però amb les nostres normes, des d’una perspectiva feminista, ecològica i popular.

Tallers a instituts en col·laboració amb l'ajuntament de Viladecans, Vilassar de Mar, Sant Gregori i Santa Cristina d'Aro

Estem col·laborant amb l’ajuntament de Viladecans, de Vilassar de Mar, de Sant Gregori i de Santa Cristina d’Aro  realitzant tallers de sexualitat a joves de 1er d’ESO a 1er de Batxillerat a centres educatius de les diverses poblaions. Portem realitzats més d’un centenar de tallers sobre sexualitat.

Tallers amb nois joves al centre penitenciari de Joves de Quatre Camins

Hem realitzat sis tallers de sexualitat i masculinitat amb diferents grups de joves del centre penitenciari Quatre Camins en col·laboració amb l’equip de gestió del centre i amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

Tallers a La Bressola, a la Catalunya nord

Hem realitzat quatre tallers de sexualitat als cursos de 2n i 3er d’ESO a l’escola Pompeu Fabra La Bressola. La Bressola és projecte que neix a la Catalunya nord pensant en una escola diferent, una escola moderna. L’objectiu de La Bressola és la recuperació lingüística del català i de la cultura catalana.

Tallers a caus i esplais d'arreu del territori

Hem realitzat diversos tallers de sexualitat per a joves de caus i esplais d’arreu del territori, com l’Agrupament Escolta Weziza, Esplai SCV Clot, Esplai Xino Xano, Esplai Movi de Santa Eugènia de Berga, l’Agrupament Pinya de Rosa de Blanes… I hem participat de les jornades formatives D-Forma’t 2019 de caus i esplais de Vilafranca del Penedès.