Tallers per a joves

Creiem en una educació sexual de joves i adolescents que s’integri de manera transversal en tot el procés educatiu. Amb els taller volem fomentar una educació sexual que fugi de la visió heteronormativa i binària i dels missatges basats en la por, els mites i els tabús. Enfocar-la des de l’autoconeixement, la diversitat i el plaer.

La sexualitat des del plaer

Taller per a joves

En aquest taller abordarem la sexualitat des d’una mirada positiva, del plaer i la diversitat. Trencarem tabús i desmuntarem mites i falses creences. Ho farem a través de dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves i que permetin reflexionar obertament al voltant de la sexualitat.

Reivindiquem el nostre plaer

Taller per a noies joves

En aquest taller compartirem vivències i parlarem obertament de sexualitat sense tabús ni judicis, generant complicitats entre les noies. Volem ampliar el coneixement del propi cos i dels processos que s’hi donen. Sempre en un espai de comoditat i confiança.

Les nostres regles

Taller per a joves amb úter

En aquest taller coneixerem amb detall el cicle menstrual, compartirem experiències i aprendrem a reconèixer els canvis que aquest pot produir en el nostre cos. Ho farem a través de la teoria i la pràctica, posant al centre la pròpia experiència i descobrint el propi cos.

El plaer de sortir de la norma

Taller per a joves LGTBIQ+

En aquest taller abordarem la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora. Volem posar les sexualitats i les identitats no normatives al centre, generant un espai de confiança per a joves LGTBIQ+ on reflexionar, compartir i resoldre dubtes.

Sexualitat i masculinitat

Taller per a nois joves

En aquest taller abordarem la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista. Desmuntarem mites i treballarem com el gènere i la masculinitat afecten al desenvolupament de la sexualitat. Ho farem a través de dinàmiques participatives que generin debat entre els joves.

Tallers destacats

Tallers instituts en col·laboració amb el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats

Hem col·laborat durant tres anys amb el CJAS realitzant tallers de sexualitat a joves de 1er d’ESO a 1er de Batxillerat a centres educatius de Barcelona, Rubí, Viladecans i Cabrils. Realitzant un total de 200 tallers aproximadament. El CJAS és un servei d’atenció específica als adolescents i joves i sempre gratuït, confidencial i preservant la màxima anonimitat possible.

Xerrades i tallers dins la campanya “Les nostres regles” de Casals de Joves de Catalunya

Hem participat en la campanya realitzant tres xerrades mixtes sobre el Cicle menstrual i dos tallers només per a dones d’autoconeixement del cos i sobre el cicle menstrual. És una campanya impulsada per CJC per posar al centre les nostres menstruacions però amb les nostres normes, des d’una perspectiva feminista, ecològica i popular.

Tallers amb nois joves al centre penitenciari de Joves de Quatre Camins

Hem realitzat sis tallers de sexualitat i masculinitat amb diferents grups de joves del centre penitenciari Quatre Camins en col·laboració amb l’equip de gestió del centre i amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

Tallers a caus i esplais d'arreu del territori

Hem realitzat diversos tallers de sexualitat per a joves de caus i esplais d’arreu del territori, com l’Agrupament Escolta Weziza, Esplai SCV Clot, Esplai Xino Xano, Esplai Movi de Santa Eugènia de Berga, l’Agrupament Pinya de Rosa de Blanes… I hem participat de les jornades formatives D-Forma’t 2019 de caus i esplais de Vilafranca del Penedès.

Tallers a La Bressola, a la Catalunya nord

Hem realitzat quatre tallers de sexualitat als cursos de 2n i 3er d’ESO a l’escola Pompeu Fabra La Bressola. La Bressola és projecte que neix a la Catalunya nord pensant en una escola diferent, una escola moderna. L’objectiu de La Bressola és la recuperació lingüística del català i de la cultura catalana.