Tallers per a educadores

Creiem que és imprescindible revisar i donar importància al paper que fem educadores, famílies i referents en l’acompanyament de la sexualitat d’infants i joves. Volem reflexionar sobre la mirada i la manera amb la que fem aquest acompanyament i oferir eines per a fer-ho d’una manera més crítica i conscient.

Curs propi: Com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves?

Un curs propi de Mandràgores reconegut pel Departament d’Educació:  

  • Quatre sessions presencials de 4,5 hores 
  • 5 hores de treball a casa.

En aquest curs repensarem l’educació sexual d’adolescents i joves des d’una perspectiva feminista. Analitzarem i qüestionarem el paper de la sexualitat a l’actualitat, els paradigmes imperants i el model l’educació sexual, farem una revisió personal i qüestionarem mites, creences, concepcions i privilegis al voltant de la sexualitat, parlarem de salut sexual, del cos, dels canvis, dels genitals i d’estratègies per cuidar la salut sexual des d’una perspectiva integral, treballarem i qüestionarem els referents de les joves i facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per acompanyar la sexualitat i posar en pràctica els coneixements apresos.

Repensant l’acompanyament de la sexualitat d’adolescents i joves

Una formació de Mandràgores que s’ofereix a demanda i que es pot adaptar en diferents formats: 

  • Una sessió de 2h
  • Dues sessions de 2h
  • Una sessió de 4h
  • Dues sessions de 4h. 

En aquesta formació repensarem l’educació sexual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per acompanyar la sexualitat de joves i infants. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i que permetin reflexionar sobre mites i tabús al voltant de la sexualitat i sobre com podem abordar-los.

Com acompanyem el cicle menstrual?

En aquest taller revisarem la mirada amb la que acompanyem el cicle menstrual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per conèixer amb més profunditat el cicle menstrual i saber com acompanyar-lo, desmuntant el tabú i els mites que existeixen al voltant. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i reflexió.

Tallers destacats

Formacions al 27è fòrum FEDAIA

Enguany hem participat als tallers territorials del 27è fòrum de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’adolescència amb el títol, “Sexar-nos”. Un espai d’intercanvi, formació i reflexió per professionals del món social on hem après, reflexionat i debatut al voltant de la sexualitat. 

Curs "Repensant l'acompanyament la sexualitat d'adolescents i joves" amb col·laboració amb l'Agència Catalana de la Joventut (Generalitat)

Des del curs passat estem realitzant cursos per a professionals de la generalitat que treballen amb joves i adolescents, per a repensar com acompanyar la sexualitat en els seus espais d’intervenció. Fins al moment hem realitzat 3 edicions. El curs consta de 4 sessions de 2 hores cadascuna i un acompanyament individualitzat per a cada professional d’unes 2 hores.

Formació a Andorra per professionals de joventut

Durant el mes d’abril Mandràgores hem realitzat la formació com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves al Rusc, espai jove d’Andorra la Vella. Han assistit a la formació professionals de les diferents localitats del país

Primera edició del curs propi

Durant el setembre i l’octubre hem realitzat la primera edició del curs propi, un curs per capgirar l’educació sexual que no ha deixat a ningú indiferent! Hem comptat amb 27 participants que, al llarg de quatre sessions, han après continguts teòrics i pràctics sobre com implementar l’educació sexual! Estigueu atentes per les properes edicions.

 

Formacions de la Guia de Salut Sexual

Mandràgores hem realitzat un conjunt de formacions a diversos punts del territori sobre la Guia de Salut Sexual, elaborada de forma conjunta amb l’Agència Catalana de joventut i la Direcció general de joventut. La formació ha tingut lloc a Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, a Lleida i a Barcelona.

 

Participació a la VI Jornada Professional a la Terra Alta

El 23 d’octubre hem impartit una sessió de 5 hores sobre l’acompanyament  a la sexualitat a joves. Ha sigut un espai on hi han participat una cinquantena de professionals i on hem pogut reflexionar sobre la sexualitat, la pornografia i els referents audioviuals, sobre les relacions i sobre el rol dels diversos agents del territori en l’educació sexual. Ha sigut un plaer!

Dinamització de l'espai de Debat Educatiu de Montornès

Durant tot el curs 2022-2023 hem dinamitzat l’Espai de Debat Educatiu a Montornès, que ha constat de deu sessions de treball amb professionals i famílies. Hem reflexionat, hem debatut i ens hem replantejat què és la sexualitat i com l’acompanyem. L’objectiu final és la creació d’un recurs educatiu participatiu per facilitar l’acompanyament d’aquesta amb infants i joves! Properament en publicarem més informació! 

Formació a professionals de Sabadell

Durant el juliol hem realitzat un assessorament a les tècniques de salut comunitària i joventut per revisar l’educació sexual que implementen i el mes d’octubre hem realitzat dues sessions de dues hores amb professionals de diversos àmbits de l’ajuntament de Sabadell. Hi han participat tècniques de joventut, de salut comunitària, informadores juvenils i membres de la oficina jove, educadores dels espais joves i infermeres de Salut i Escola.

Formació a professionals de Sabadell

Hem realitzat dues sessions de dues hores amb professionals de diversos àmbits de l’ajuntament de Sabadell. Hi han participat tècniques de joventut, de salut comunitària, informadores juvenils i membres de la oficina jove, educadores dels espais joves i infermeres de Salut i Escola.

Aquesta web utilitza galetes pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic sobre el botó Acceptar, acceptes l\\\'ús d\\\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquestes finalitats.    Veure Política de Galetes
Privacidad