Tallers per a educadores i famílies

Creiem que és imprescindible revisar i donar importància al paper que fem educadores, famílies i referents en l’acompanyament de la sexualitat d’infants i joves. Volem reflexionar sobre la mirada i la manera amb la que fem aquest acompanyament i oferir eines per a fer-ho d’una manera més crítica i conscient.

Curs. Com acompanyem la sexualitat d’adolescents i joves?

Un curs format per 4 sessions de 2 hores destinades a repensar l’educació sexual d’adolsecents i joves des d’una perspectiva feminista i adquirir eines per millorar l’acompanyament de la sexualitat ens els diferents espais d’intervenció educativa. Totes les sessions es complementaran amb lectures o altres recursos per seguir aprofundint en els diferents continguts treballats.

Com acompanyem la sexualitat?

En aquest taller repensarem l’educació sexual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per acompanyar la sexualitat de joves i infants. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i que permetin reflexionar sobre mites i tabús al voltant de la sexualitat i sobre com podem abordar-los.

Com acompanyem el cicle menstrual?

En aquest taller revisarem la mirada amb la que acompanyem el cicle menstrual des d’una perspectiva feminista. Facilitarem eines a les educadores, famílies o referents adultes per conèixer amb més profunditat el cicle menstrual i saber com acompanyar-lo, desmuntant el tabú i els mites que existeixen al voltant. Ho farem a través de teoria i de dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat i reflexió.

Tallers destacats

Curs "Repensant l'acompanyament la sexualitat d'adolescents i joves" amb col·laboració amb l'Agència Catalana de la Joventut (Generalitat)

Des del curs passat estem realitzant cursos per a professionals de la generalitat que treballen amb joves i adolescents, per a repensar com acompanyar la sexualitat en els seus espais d’intervenció. Fins al moment hem realitzat 3 edicions. El curs consta de 4 sessions de 2 hores cadascuna i un acompanyament individualitzat per a cada professional d’unes 2 hores.

Jornades del 25 de novembre contra la violència de gènere del CJD7

Hem participat a les jornades del Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó del 2018 realitzant el taller Com acompanyar les sexualitats des del món del lleure per a monitores i caps.

Tallers a les Jornades lleure i feminismes

Hem participat en dues edicions d’aquestes Jornades (2018 i 2019) realitzant el taller Com acompanyem la sexualitat en el món del lleure.
Espai de trobada entre l’associacio-nisme educatiu i el moviment feminista i LGBTIQ.

 

Curs del CJAS per a professionals

Realització de la càpsula  La dinamització de les sessions grupals al XXII Curs d’atenció específica en l’adolescència del CJAS, octubre 2018: Formació per a educadores i professionals de la salut.

Taller per a famílies al Pont de Violmara i Matadepera

Hem realitzat dues sessions amb les famílies i educadores de les poblacions del Pont de Vilomara i de Matadepera. En col·laboració amb els ajuntaments de les dues poblacions i el Casal d’Infància El Molí.