Projectes propis 

Mandràgores creiem necessària l’elaboració de propostes alternatives per transformar la realitat. És per això, que ens comprometem a elaborar material pedagògic i productes alternatius i a fomentar la col·laboració amb altres dones i projectes autogestionats. Si hi estàs interessada escriu-nos a info@mandragores.cat

Narrativa juvenil

Mandràgores hem elaborat aquest recull de vuit novel·les juvenils per treballar temes relacionats amb la sexualitat.

El document inclou un resum de cadascun dels llibres i algunes orientacions sobre els temes que permeten abordar cadascun d’ells.

Guia de la maleta d’educació sexual

Mandràgores hem elaborat aquesta guia amb l’objectiu d’acompanyar la maleta pedagògica d’educació sexual. Hi recollim informació dels diferents materials que inclou la maleta, des d’una mirada positiva, lliure de tabús i prejudicis i posant en valor l’autoconeixement. També hi trobaràs propostes d’activitats a fer amb els materials.

Si la vols en paper, contacta’ns a info@mandragores.cat

Maleta pedagògica

Alguna vegada us heu preguntat quins serien els materials necessaris per a poder complementar l’educació sexual de joves i adolescents? Treballeu en un espai jove i us agradaria tenir recursos relacionats amb la sexualitat?  Feu tallers de sexualitat i voldríeu tenir més materials per utilitzar en aquests? Conviviu amb adolescents i us agradaria que a casa tinguessin materials per aprendre alguns dels aspectes relacionats amb la sexualitat?

Mandràgores us fem una proposta de maleta pedagògica amb materials i recursos que us poden ajudar a acompanyar la sexualitat de joves i adolescents. Us la preparem i us l’enviem on la necessiteu.

Dins la maleta hi trobareu: peluix de vulva, penis i úter, clítoris 3D, copa menstrual, esponja menstrual, calces absorbents, compresa de tela, lubricant, ploma, estimulador anal, estimulador clítoris, joc Voluptas, espècul, mètodes barrera i anticonceptius: quadrant de làtex/ preservatiu intern / preservatiu extern/ diafragma/ DIU /pastilles anticonceptives/ pegat/ anella vaginal/pastilla emergència; llibrets: autoconeixement / desmuntant mites/ guia Sexeja’t; llibre Sexualitat en Joc.

La maleta va acompanyada d’una guia pedagògica explicativa de tot el contingut des d’una mirada feminista i amb propostes d’activitats.

Trenquem coreografies

Amb la campanya “Trenquem coreografies, explorem el plaer” Mandràgores hem volgut revisar quins són els referents sexuals que apareixen a les pantalles, quin impacte tenen en la nostra vivència de la sexualitat i pensar com podem generar noves realitat. 

Pots accedir a tot el material de la campanya cliclant aquí. I sobretot descarrega, copia i difon! 

Parlem de fluids, tal com raja!

Amb la campanya “Parlem de fluids, TAL COM RAJA!” Mandràgores hem volgut trencar amb el tabú, normalitzar i donar a conèixer els diferents fluids que surten dels genitals i que poden estar presents en la sexualitat.

Perquè trencar amb la desinformació i parlar-ne sense tabús és clau per estar còmodes i gaudir del sexe sense vergonya ni incomoditat amb el propi cos!

Incentivem la curiositat pels cossos: explorant, olorant, tastant… per fugir del fàstic i el rebuig!

Us animem a fluir i parlar-ne tal com raja! A casa, a l’escola, l’institut, amb les amigues, amics, parelles…

Aquesta guia us pot ajudar

Sexualitat en joc

Què entenem per sexualitat? Com s’ha configurat al llarg de la història? Com es construeix el desig? Les dones es masturben menys? Hi ha una manera de follar bé? El porno té conseqüències en la sexualitat? Què és el consentiment? Què hem de fer per millorar la comunicació en una trobada sexual? Com em puc responsabilitzar millor de la meva salut sexual? Quina importància té la relació amb el cos en la vivència de la sexualitat?
Sexualitat en joc, responem sense tabús a aquests i altres interrogants i us convidem a abordar alguns dels mites existents al voltant de la sexualitat. A partir de la revisió de les nostres pròpies experiències, aquest manual bàsic i didàctic ens redescobreix l’educació sexual des de l’autoconeixement, la diversitat i el plaer.  

Preu: 12,5€

La diversitat és divertida

Un conte per llegir i jugar, acompanyat d’una proposta de dinamització i una guia terminològica

La diversitat és una de les principals característiques de l’ésser humà i la seva sexualitat, i és l’ingredient necessari per acompanyar la construcció de la identitat de les criatures des de l’escolta, el joc, l’experimentació i el descobriment, entenent-la sempre com a quelcom canviant. Conèixer la identitat d’una persona només es pot fer a partir del seu propi relat. El conte que tens a les mans és un material interactiu per jugar amb la diversitat, principalment en relació amb la genitalitat, la identitat i l’expressió de gènere. Trobareu 9 personatges que es poden combinar per crear-ne 729 de nous. A més a més, el llibre també conté una pàgina on la criatura es pot dibuixar i descriure’s a si mateixa.

Està escrit en majúscules per facilitar la lectura a qui està començant.
Edat recomanada: entre els 3 i els 8 anys

Un conte il·lustrat per Eva Palomar i coeditat entre Mandràgores i Pol·len edicions https://pol-len.cat/

Preu: 15€

Voluptas

Joc eròtic

Una baralla de 50 cartes que conté 2 jocs, un per cada cara. L’objectiu és divertir-se, explorar, innovar i gaudir de la sexualitat, tot ampliant l’imaginari de pràctiques sexuals i partint de la comunicació i l’escolta al cos. Les diverses pràctiques que es reflecteixen creen un nou espai de representació allunyat de la heteronormativitat, el jovencentrisme de cossos tersos i funcionals, de kamasutras impossibles…

Un joc creat per Lídia Sardà i Mandràgores, amb il·lustracions de Mònica Toledo. 

Preu: 20€

Bossa Voluptas

La bossa de Voluptas Joc eròtic, il·lustrada per Mònica Toledo. 

Voluptas és un joc creat per Lídia Sardà i Mandràgores, amb il·lustracions de Mònica Toledo. na baralla de 50 cartes que conté 2 jocs, un per cada cara. L’objectiu és divertir-se, explorar, innovar i gaudir de la sexualitat, tot ampliant l’imaginari de pràctiques sexuals i partint de la comunicació i l’escolta al cos. 

Preu: 5€

Desig d’escuma viva

Relats eròtics escrits i il·lustrats per dones

En aquest petit recull unes quantes dones ens regalen el plaer de poder llegir-les i d‘endinsar-nos en les seves fantasies, acompanyades d‘il·lustracions inspiradores. Amb Desig d’escuma viva volem posar la sexualitat i el plaer de les dones al centre i volem donar-nos l’oportunitat de trobar espais d’autoplaer per atrevir-nos a connectar amb els nostres desitjos i a plasmar-los sense tabús. Ens ha arribat el moment de gaudir!

Preu: 10€

Guia “Sexeja’t”

Una guia sobre sexualitat diverses i plaents

La sexualitat és una dimensió de les persones que engloba aspectes com: la identitat, l’orientació afectivo-sexual, el sexe, el plaer, el gènere, les relacions interpersonals, les creences, les pràctiques, els desitjos, les fantasies… Ens acompanya sempre, des del naixement fins la mort, però no sempre de la mateixa manera: canvia i evoluciona constantment en funció del nostre moment vital, les experiències viscudes, els aprenentatges…

Amb “Sexeja’t: una guia sobre sexualitats diverses i plaents” volem que sacsegis la teva sexualitat. Per conèixer-la millor i gaudir-la. 

Alua

Campanya sobre l’autoconeixement del cos

Amb l’objectiu de millorar l’autoconeixement del cos i la sexualitat, durant el setembre del 2019 vam iniciar la campanya de consells a través del personatge de l’Alua. A través de diferents publicacions l’Alua compartia coneixements i eines per millorar el saber del propi cos. L’autoconeixement és clau per l’empoderament, perquè conèixer-nos ens fa més autònomes i lliures!

DinaMites

Campanya per trencar mites i tabús

Amb l’objectiu de reflexionar de forma crítica al voltant del gènere i la sexualitat, trencar mites i tabús i difondre de manera visual i senzilla contingut que treballem dia a dia, a l’inici del 2018 vam engegar la campanya #dinaMITES, amb una publicació mensual il·lustrada per la Gemma Tauler.